Antxoa marinatuen entsalada

Errezeta_Korta_jatetxea

Gabiriako Korta jatetxeako Lontxo Ormazabalek prestatutako errezeta

Osagaiak

Pertsonako

  • 4 antxoa
  • Letxuga
  • Tomatea
  • Urdaiazpikoa
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Lima
  • Modenako ozpina

Errezeta

Antxoak ondo garbitu, hezurra kendu, eta bakoitzetik bi xerra atera behar dira. Ondoren, ontzi batean marinatzen jarri limaren zukuarekin, oliba olioarekin eta gatzarekin. 15 minutuz utzi bertan, marinatu arte.

Mahai gainean film gardena zabaldu eta gainean antxoa xerrak jarri eta uztai baten laguntzaz moldeatu. Antxoen gainean dadotxoetan zatitutako tomatea jarri, eta gainean urdaiazpiko xerrak. Letxuga hostoak gatzarekin, oliba olioarekin eta gatzarekin gozatu. Letxuga horrekin osatu moldea.

Aurkezpena

Uztaia beteta dagoenean plater baten gainean buelta eman, film gardena eta uztaia kendu eta zerbitzatzeko prest dago.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude


Ondorengo XHTML etiketa eta atributuak erabil ditzakezu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>