OSAGAIAK:
- 4 eper
- 2 kipula
- Porru 1
- 2 errezil sagar
- Azenario 1
- Baso 1 ardo txuri
- 2 z/k (zopa koilarakada) koñak
- 3 koilarakada sagar ozpin
- Baratxuri ale 1
- Erramu hosto 1
ERREZETA:
Eperrak oliotan gorritu ostean, gainerako osagai guztiak botako ditugu kazolara, juliana eran moztuta, eta sueztitu egingo ditugu. Koñaka, ozpina eta ardo txuria gehitu ostean, egosten utziko dugu, su motelean, ordu eta erdi eta bi ordu bitartean. Eperra eginda dagoenean, kazolatik aterako dugu eta barazkiak birrinduko ditugu.
Platerean eperra eta saltsa jarriko ditugu. Guarnizio bezala, errezil sagarrarekin egindako purea, bruselaza (egosita), kipulinak modena ozpinetan glasatuta eta onddoz egindako kroketak (arrautz-irinetan, ogi birrinduan eta almendra xerretan batutakoak) jarriko dizkiogu.